Haven lige nu!

L Sander hjælper gerne med dit spørgsmål.

Forårs blomstrende løg sættes om efteråret. September til frosten sætter ind.

Tulipaner, påskeliljer, vintergækker, hyacinter osv.

Efterårs blomstrende løg sættes i foråret. Marts til Maj.

Dahlia, ranunkler, allium , gladiolus osv.

Læggedybden er som tommelfingerregel lægges et løg 3 gange løgets størrelse nede i jorden.

Man kan sagtens have løg og knolde i krukker.

Man kan forlænge blomstringstiden ved at lægge løgene i lag. Eksempel på løg: nederst hyacinter, i midten perlehyacinter og så crocus i toppen.

Når man tilplanter krukker er det vigtigt at frostsikre dem.

Det gøres ved at sikre sig først at krukken har et hul i bunden så vandet kan løbe ud.

Derefter er det en god ide at lægge sten i bunden. Jeg fylder gerne 1/3 op med sten. Det kan være en fordel at bruge Leca sten, da de er dejlige lette at arbejde med.

Det er vigtigt at vælge en god jord til sine planter i krukken. Jeg bruger selv gerne planteskole jord da den har en god struktur til planten, holder godt på vandet og er nem at vande op.

Der er mangel på bier i Danmark. Det er blandt andet fordi der er mangel på mad til dem. Det vi som have mennesker kan gøre er at plante flere blomster i haverne. Det behøver nødvendigvis ikke at være et fint staudebed der skal hakkes og lues hele have sæsonen. Det kan også være et vildt blomsterbed, med sået sommerblomster eller sået stauder. På billedet kan du se et eksempel på en have blomstereng.

Jeg har selv valgt at så en blomstereng at stauder med græs i bunden. Jeg har at købe en farve blanding i hvide blå og lilla nuancer. Pasning af mit nye bed bliver gødning i foråret og til efteråret skal det køres over med græsslåmaskine.

Grunden til vi ønsker bier og insekter er for en bedre bestøvning af vores planter og frugter, Ringe bestøvning ses blandt andet på æbler i form af deformiteter på æblet og det giver også små æbler.

Vores insekter er vi glade for fordi de er med til at bekæmpe skadedyr i vores prydplanter. Derfor er det fint at have steder i haven hvor vi dumper lidt grene og gamle blade, da insekter trives godt i dem.

L.Sander

Som virksomhed er vores fokus hurtigt svar på opgaver, grundig udførelse af arbejdet samt overholdelse af aftaler.